Lentile progresive – vedere clara la orice distanta

Odata cu instalarea presbiopiei (adica ochelari de aproape si ochelari de distanta) ne confruntam cu grijile a doua perechi de ochelari.

Asta se intampla pentru ca avem nevoie de o dioptrie la distanta si o dioptrie la aproape.

Este incomod, ochelarii se rup repede, tot timpul incercam sa citim cu ochelarii de distanta sau ne trezim conducand sau uitandu-ne la televizor cu ochelarii de aproape. Dincolo de aceste inconveniente, realitatea este ca de fiecare data cand incurcam borcanele (ochelarii) ne supunem ochii unui efort suplimentar.

Fortam sa citim cu ochelarii de distanta sau supracorectam cu ochelarii de aproape atunci cand privim la distanta.

Solutia propusa de specialisti este lentila progresiva.

In egala masura, din experienta stim de la clientii nostri ca au avut o cunostinta care nu s-a putut obisnui cu ochelarii progresivi si a revenit in cele din urma la varianta cu doua perechi de ochelari.

Si totusi… ce este de facut? Care este cea mai buna alegere pe care o puteti face pentru sanatatea dvoastra?

Sunt cateva aspecte pe care le vom enumera mai jos si care ar trebui sa va raspunda la toate aceste intrebari.

  1. Lentilele progresive “functioneaza” in felul urmator: In partea de sus este pozitionata dioptria pentru distanta iar in partea de jos este pozitionata dioptria pentru aproape. Intre aceste doua zone dioptria creste progresiv pe un culoar. Performanta lentilelor progresive este data de latimea acestui culoar de progresie.
  2. Lentilele progresive sunt lentile personalizate. Asta inseamna ca fiecare purtator beneficiaza de o lentila unica ce tine cont de mai multi parametri decat prescriptia de ochelari (dimensiunea ramei, tipul ramei, distanta interpupilara masurata pe fiecare ochi si lista poate continua).
  3. Ochelarii cu lentile progresive necesita o perioada de acomodare,o perioada in care sa invatam sa folosim acesti ochelari. Aceasta perioada poate dura de la cateva ore pana la cateva zile.

Toti pasii facuti in alegerea lentile progresive potrivite nevoilor dvoastra sunt foarte importanti si necesita foarte multa atentie din partea noastra, a echipei Optica Bucuresti.

Mai sunt multe lucruri de spus despre acest tip de lentile iar noi suntem incantati sa vi le prezentam daca ne faceti o vizita intr-unul din magazinele noastre sau poti face o programare completand formularul de mai jos.

 

Descopera profilul tau personalizat

Instagram
Suna acum